Neuro emotionele integratie

Werkwijze

Wat als je niet zo goed weet waar je klachten vandaan komen. Je ervaart mentale of fysieke klachten die je niet goed kunt plaatsen. Een gevoel van onzekerheid en niet lekker in je vel zitten…
Met NEI gaan we opzoek naar de oorzaak van jouw klachten. Dit kan iets zijn wat je bewust, maar ook heel vaak onbewust hebt meegemaakt. Of dingen die je meekrijgt van je ouders of grootouders.

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. 

Het is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen. Het richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en/of gedrag. Je gaat terug naar de kern, de oorsprong van het probleem. Het gaat dus niet om symptoombestrijding.

Hoe ziet een NEI-sessie eruit?

Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze onverwerkte emoties liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn en zorgen voor een disbalans, waardoor je minder goed kunt functioneren.

Bij NEI wordt er gecommuniceerd met het onderbewuste doormiddel van spierspanning en het stellen van vragen. Er wordt duidelijk welke emoties een rol spelen bij jouw klachten. Belemmerende overtuigingen die te maken hebben met de klacht worden losgelaten, waarna de weg vrij wordt gemaakt voor heling, ontwikkeling en balans.

Dit doe je door een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk. Er zijn geen lange praatsessies nodig. Ook het herbeleven van trauma’s of onprettige ervaringen is niet van toepassing bij deze behandelwijze.

Time.. to.. grow

Doordat mensen NEI als een prettige en zachte therapievorm ervaren, is het voor elke doelgroep geschikt. Van baby’s tot volwassenen. Bij jonge kinderen wordt de spiertest uitgevoerd bij ouders.

Daarnaast is NEI te combineren met behandelingen van reguliere artsen en hulpverleners.